vrijdag 2 november 2007

Fouteverkiezing.nl: Wie is de meest foute Oranje?

DE GENOMINEERDEN

Mabel Wisse SmitPrinses Mabel: was eind jaren tachtig de stoeipoes van topcrimineel Klaas Bruinsma. Loog daarover tegen de regering toen ze zich in 2003 verloofde met prins Friso. Vervolgens paste ze haar eigen Wikipedia pagina aan om die leugens te verdoezelen.

Edwin de Roy van ZuydewijnEdwin de Roy van Zuydewijn: ex-man van prinses Margarita en luis in de pels van de Oranjes. Noemde prins Bernhard ‘de grootste landverrader ooit’. Beweerde te zijn afgeluisterd en gedwarsboomd door de Koninklijke familie. Probeerde tevergeefs aan te tonen dat de huidige Oranjes niet afstammen van Willem van Oranje. Spande ooit een kort geding tegen zijn ex-vrouw aan om een omgangsregeling met haar hond af te dwingen.

Prins Willem van OranjePrins Willem van Oranje: als militair leider tijdens de Nederlandse Opstand verantwoordelijk voor het vernielen van oogsten, onder water zetten van landerijen en het platbranden van Brabantse dorpen. Ieder verzet werd door zijn troepen beantwoord met gijzeling, brandstichting, marteling en roof.

Bernhard van Lippe-BiesterfeldPrins Bernhard: was vóór de oorlog lid van de Reiten-SS. Bood tijdens de oorlog aan om voor Hitler stadhouder van Nederland te worden. Nam voor 1,1 miljoen dollar aan smeergeld aan tijdens de Lockheed-affaire. Verwekte minimaal twee buitenechtelijke kinderen. Probeerde zijn eigen vrouw, koningin Juliana, af te laten zetten tijdens de Hofmans-affaire.

Prinses MáximaPrinses Máxima: genomineerd vanwege haar foute vader Jorge Zorreguita. Als minister van Landbouw in de regering Videla was hij mede verantwoordelijk voor het verdwijnen van circa 30.000 Argentijnen.

Dit waren de genomineerden. Breng nu uw stem uit in de linkerkolom van deze pagina. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 7 november 2007. De uitslag wordt donderdag 8 november bekend gemaakt.

Volgende week vrijdag: wie is de grootste crimineel van Nederland?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

sinds wanneer is die opgeblazen miskwal van een EdRvZ een Oranje????

Kul-tuur.nl zei

een ex-Oranje :-)
we vonden hem zo vervelend dat hij in de poll moest.