maandag 5 november 2007

Staphorst.nl: GeenStijl opent jacht op hypocriete homochristenen

Andre Rouvoet Shocklog GeenStijl looft ‘minimaal 2.000 euro’ uit ‘voor overtuigend fotografisch bewijs van een ChristenUniehond die seksuele handelingen verricht met een andere man’. Dit naar aanleiding van uitspraken over homo’s van deelraadslid Yvette Lont, en de ‘pertinente weigering’ van Andre Rouvoet om daar afstand van te nemen.

Homo’s horen niet in politiek
Lont vindt dat homo’s niet op politieke functies horen. Tijdens het ChristenUnie-congres van 17 november wil zij daar een motie over indienen. In een reactie geeft Rouvoet aan niet op een ‘zorgvuldige discussie’ binnen de partij vooruit te willen lopen.

Homofundamentalisme
Volgens een steekproef zou tweederde van de ChristenUnie-bestuurders het met de uitspraken van Lont eens zijn. Ook de christenradicale achterban van de partij steunt haar. Zo windt de evangelist Krijn de Jong zich in het Nederlands Dagblad, naar aanleiding van de kritiek op Lont, op over het ‘homofundamentalisme’ in Nederland. ‘Onder het mom van vrijheid wordt een gelijkheidsideaal dwingend opgelegd, je reinste gewetensdwang’, aldus De Jong.

Ex-prostituee en TV-personality Lont kwam eerder al in opspraak met haar uitspraak dat ‘de zonde van homoseksualiteit de geestelijke dood’ verdient.

FOTO: GeenStijl

1 opmerking:

sjors zei

Ik heb begrepen dat Lont inmiddels -het moet niet gekker worden- aangifte tegen de VVD fractie in Amsterdam-Zuidoost heeft gedaan vanwege aanzetten tot discriminatie tegen een christen.

Ik ben een vredelievend persoon -anders inderdaad dan de gemiddelde christen, kijk de geschiedenis er maar op na- maar van zo'n gigantisch bord voor je kop begint het bij mij toch ook te kriebelen.

Het is dat ik een slappe krijg van zoveel domheid (en vooruit, echt een lekker ding is Lont toch ook niet), anders zou een flinke portie spanking, afgewisseld met hier en daar wat bondage, me het enige juiste antwoord lijken voor dit onnozele ex-hoertje.