woensdag 17 oktober 2007

Typisch.nl: Doe maar gewoon..

Wat typeert Nederland het meest? Dagblad Trouw vroeg dit vorige week aan zijn lezers in de dagelijkse ‘polderpeiling’. Na ruim 600 stemmen lag 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' ruim op kop met 25 procent van de stemmen, gevolgd door 'strijd tegen het water' met 14 en 'mopperen' met 12 procent.

Gezelligheid kent GeenStijl
Op dat moment begon shocklog GeenStijl zich er echter mee te bemoeien. De GeenStijl-Jugend gaf massaal gehoor aan de oproep van de redactie om op ‘gezelligheid’ te stemmen. Ruim twintigduizend stemmen later stond die optie dan ook gezellig bovenaan, met 54 procent van de stemmen.

Wat typeert Nederland nu echter meer, gezelligheid of het credo ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’? De polderpeiling van Trouw kan er geen uitsluitsel meer over geven. Beide fenomenen zijn in elk geval typisch Hollands.

Doe Maar Gewoon Normaal Partij
Waar boer Jacob en boer Gerrit op hebben gestemd, laat zich niet moeilijk raden. Als vertegenwoordigers van de Doe Maar Gewoon Normaal Partij spreken zij Nederlanders aan op ‘niet normaal’ gedrag. Check het filmpje.



FOTO: http://www.bikini2990.net/

Geen opmerkingen: