donderdag 18 oktober 2007

Staphorst.nl: Het offensief van de Poldertaliban

Een 'tsunami van islamisering' is de nachtmerrie van veel Nederlanders. Het gescheiden zwemmen van mannen en vrouwen in het Sloterparkbad en de speciale "vrouwensauna's" in sommige sportscholen voeden deze angstgevoelens. We worden gedwongen om 100 jaar terug in de tijd te gaan, is het idee.

Gluren naar elkaar blijft mogelijk
Voorlopig is deze angst echter ongegrond. Het zwembad in Amsterdam heeft meerdere baden, waardoor er altijd gemengd kan worden gezwommen. In de sportscholen blijven gemengde sauna's naast de vrouwensauna's bestaan. Op het moment dat mannen alleen nog naar elkaar kunnen gluren, hoeven we ons pas echt zorgen te gaan maken.

Moslims groeien niet hard
Bovendien zal het zo'n vaart niet lopen met de invloed van de islam. Naar schatting van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) zal in 2050 slechts 9 procent van de bevolking moslim zijn. Zelfs al zou het stemgerechtigde deel daarvan uitsluitend op conservatieve moslimpartijen stemmen, een zeer onwaarschijnlijk scenario, dan is de invloed van die partijen op het beleid nog zeer beperkt.

Vergelijk het bijvoorbeeld met de christenfundamentalisten van ChristenUnie en SGP. Bij de laatste verkiezingen behaalden zij gezamenlijk 5,6 procent van de stemmen. Ondanks hun verwoede pogingen zijn we, god zij dank, nog niet veranderd in een christelijke heilstaat.

Achterlijke christenen in de politiek
De ideeën van deze radicale christenen doen in 'achterlijkheid' echter niet onder voor die van radicale moslims. Tot vorig jaar mochten vrouwen bijvoorbeeld geen lid worden van de SGP. Die ondergeschikte wezens waren hooguit goed voor het huishouden en het opvoeden van de kinderen, maar verder moesten ze vooral hun mond dicht houden. Pas toen via de rechter de subsidiekraan werd dichtgedraaid, werden ze schoorvoetend in de partij gedoogd.

Poldertaliban blijft het proberen
De ChristenUnie werpt zich graag op als hoeder van de christelijke moraal. Eerder dit jaar maakte de partij zich bijvoorbeeld druk over een bikini billboard in Utrecht. De vrouw op de poster zou zijn afgebeeld als lustobject. Volgens de Utrechtse bevolking zat dit echter meer bij de christenen zelf in de koppies.

Een maand of twee geleden probeerde de Flevolandse fracties van ChristenUnie en SGP de restauratie van een 'godlasterend' kunstwerk te saboteren. Het beeld de 'Tong van Lucifer' likte, volgens deze fundamentalisten, te uitdagend aan de hemel.

Het meest recente voorbeeld van christelijke zendingsdrang is het aanpakken van 'illegale' koopzondagen. In feite hebben we hier natuurlijk te maken met een verkapte poging om de zondagsrust opnieuw in te voeren.

U bent gewaarschuwd
Bent u ook bang voor de islamisering van onze kul-tuur? Gezien de recente groei van het aantal radicale christenen - van 3,7 procent van de stemmen in 2003, naar 5,6 procent in 2006 - moeten we ons wellicht meer zorgen gaan maken over een evangelische tsunami.

FOTO: www.vrijspreker.nl

1 opmerking:

sjors zei

Het geloof op zichzelf is al een gevaar voor elke weldenkende samenleving, laat staan het radicale geloof. Ik heb helemaal niets tegen moslims in het algemeen, uiteraard wel tegen radicale moslims, maar ben niet blij met de invloed die zij en andere gelovigen op de maatschappij proberen uit te oefenen. Dit geldt dus net zo goed voor moslims als voor onze eigen poldertalibanners als de christenunie en sgp (en ja, de kleine lettertjes zijn een keuze).