woensdag 21 november 2007

NL.com - op TV: Orthodoxe moslims Ab & Sal zagen Nederland door

Ab in het bejaardentehuisZe zijn orthodox als Rouvoet en recht voor zijn raap als Wilders. Ab & Sal, van het gelijknamige TV-programma, zijn zeker geen ‘knuffelmarokkanen’. Hun reportages over Nederland zijn echter wel interessant en vaak ook erg grappig. Vanaf aanstaande zondag wordt de tweede serie uitgezonden bij de NPS. De eerste serie is nu in zijn geheel online te bekijken.

De werkelijke gedachten van moslims
In de reportages vragen Ab & Sal zich bijvoorbeeld af hoe je snel rijk wordt in dit land. Of ze potentiële terroristen zijn. En wat er gebeurt als moslims aan de macht zouden komen in Ab & Sal in Oranjeverschillende steden. Ze doen dit op hun kenmerkende ironische en kritische manier. Zelfspot wordt daarbij echter niet geschuwd en hun eigen vooroordelen worden schaamteloos onder het voetlicht gebracht. Hierdoor krijgt de kijker een interessante blik in de gedachten van twee orthodoxe moslims. En ik kan u vast verklappen: het zijn soms net mensen.

De omgekeerde wereld
Ab & Sal is ook leuk om eens te zien hoe de Nederlandse cultuur door moslims door de mangel wordt gehaald. Meestal gebeurt dit andersom.

De eerste, zesdelige serie is te bekijken via: http://www.omroep.nl/nps/abensal/
Hieronder alvast een paar fragmenten.

Ab & Sal introduceren de ‘Handshaker’ aan Rita Verdonk



Ab & Sal worden dikke maatjes met Filip de Winter (Vlaams Belang)

Geen opmerkingen: